středa 2. března 2016

Hraškonéza

(cca 400ml)

Co takhle majonézu bez cholesterolu a bez sóji??? Co takhle majonézu s dostatkem bílkovin??? Je to tak jednoduché a velmi chutné.


Stačí nám na to pár běžných surovin které jsou vždy v kuchyni , Hraška a černá sůl. Tato majonéza vám poslouží jen tak na chleba nebo jako skvělý základ jakékoliv pomazánky. Výborně dochutí a spojí všechny těstovinové a zeleninové saláty. Vynikající je do bramborového salátu. Mňam... Prostě kamkoliv ;-).


Ingredience:

50g Hrašky
300ml vody
60ml olivového oleje (jakýkoliv pro studenou kuchyni)
40g kyselých okurek 
25g hořčice
40g cibule
černou sůl Kala Namak
čerstvě mletý pepř

čerstvou nať petržele nebo pažitku (dle chuti a použití)
     
Jak na to:
  • Hrašku rozmícháme ve studené vodě metličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut.
  • Vznikne nám velmi hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
  • Vychladlou kaši (nepanikařte, bude to velmi hustá hmota) přendáme do nožového mixéru. Přidáme olej, kyselé okurky, hořčici a vše mixujeme na hladkou směs (lze mixovat i tyčovým mixérem).
  • Přidáme velmi jemně nasekanou cibulku a dochutíme černou solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Můžeme přidat čerstvou nasekanou nať petrže nebo pažitku.  



4 komentáře:

  1. Ahoj :).Chci se zeptat jakou hrašku na tento recept používáš?
    Moc pěkný blog!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojki ;-). Používám, kterou mám zrovna doma, teda buď na zahušťování nebo na obalování. A děkuji Jani :-D

      Vymazat
  2. Dobrý večer, jak dlouho vydrží v lednici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ránko, je tak dobrá, že ji většinou sníme do tří dnů. Ale určitě vydrží i déle. Nebála bych se 5 možná i 7 dnů. Pěkný den.

      Vymazat