úterý 10. února 2015

Gulášová polévka

(4-6 porcí)

Rychlá a hustá gulášová polévka na kterou nám postačí jen dobré brambory, mrkvička a Hraška. Zbytek už je jen o koření ;-).



Pokud v kuchyni nemáte miso pastu, lze polévku dochutit zeleninovým bujónem a trochou sojové omáčky. A chceme-li můžeme na cibulce před vložením koření osmažit na kostičky nakrájený tempeh. Další variantou je s brambory a mrkvi přidat i kyselé zelí, nebo po dovaření vmíchat do hotové polévky kvašenou zeleninu. Všechny variace polévky jsou skvělé.



Ingredience:

300g mrkve
500g brambor
3 cibule
3 stroužky česneku
1200ml zeleninového vývaru (vody)
300ml vody + 2PL lžíce hrašky
2ČL uzené papriky
1ČL sladké papriky (chcete-li použijte pálivou)
2ČL mletého kmínu
2ČL majoránky
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
3 bobkové listy
4ČL miso pasty
     
Jak na to:
  • Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev nakrájenou na kolečka a brambory nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme a přidáme koření.
  • V 300ml vody si rozmícháme hrašku a vlijeme do hrnce. Dále přilijeme 1,2 litru zeleninového vývaru nebo vody. 
  • Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu, kterou si rozmícháme v troše odebrané polévky. Ochutnáme a případně dosolíme.
  • Polévku podáváme s kvašenou zeleninou a posypanou semínky.



Žádné komentáře:

Okomentovat