pondělí 11. srpna 2014

Ovesní ježci

(2 plechy)



Tito ježci jsou ideální společníci na cesty. Vždy si jich nosíme pár s sebou jako rychlou svačinku. Receptů na různé müslli tyčinky je spousta. Ale nikdy se mi je nechce krájet...  



Můžete si je namíchat dle svých představ a chutí. Záleží jen na tom co máte rádi, nebo co zrovna máte doma. Stačí jen 210g oříšků a 210g sušeného ovoce. Na fotce máme rozinky, brusinky, datle, švestky a hrušky. 



Vše jen nakrájíme, nasekáme a smícháme v jedné míse. Pokud nemáte zrovna udělané nějaké rostlinné mléko, stačí si v horké vodě rozmíchat oblíbený sušený nápoj nebo použít jen vodu. Popřípadě část vody nahradit sojovým jogurtem, rostlinnou smetanu, nebo pro zjemnění přidat rozmačkaný banán. Místo Hrašky lze použít i kukuřičnou a pohankovou mouku. Nemusíte se bát, vždy to dobře dopadne.


Osladíme oblíbeným sirupem, ječným sladem či přisladíme sušenou třtinovou šťávou, cukrem. Do jedné poloviny můžeme přidat kakao, karob nebo nasekanou čokoládu. 



Ingredience:

300g ovesných vloček
800 ml rostlinného mléka nebo vody
60g vanilkové Hrašky
70g mandlí
70g vlašských ořechů
70g lískových ořechů
70g rozinek
70g sušených datlí
70g sušených meruněk
2PL kakaa
2ČL skořice
1ČL perníkového koření
špetka kardamonu

Jak na to:

  • Vločky smícháme s teplým mlékem nebo vodou a necháme 15 min odstát.
  • Mezitím si nakrájíme sušené ovoce a ořechy nasekáme nahrubo.
  • Do vloček vmícháme vanilkovou Hrašku a koření. Přidáme sušené ovoce a oříšky. Promícháme a dle chuti osladíme javorovým sirupem. Směs si rozdělíme na půl a do jedné poloviny v mícháme kakao.
  • Lžící klademe hrudky na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečeme na 180°C/30minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat